Nätdejting 2019

FAVORIT! Match är den populäraste dejtingsidan i May.


9,9/10

VECKANS FAVORIT! eDarling är denna veckas favorit bland våra användare.


9,8/10

NYHET! 50plusmatch är användarnas favorit idag.


9,8/10

Alla datingsidor:
120.000+
Medlemmar
28 år
Minimiålder
Gratis
Registrering
9,7
Rating
110.000+
Medlemmar
18 år
Minimiålder
Gratis
Registrering
9,4
Rating

Nätdejting för att finna kärlek online

Att träffa nya människor har aldrig varit enklare än under just år 2017. Numera kan man enkelt komma i kontakt med i princip vem som helst genom enbart ett par knapptryck, och det är på samma vis inga svårigheter att finna personer med liknande intressen som en själv. Man kanske rör sig i samma intressekretsar online, läser samma bloggar, ser på samma sorts videor eller är med i samma sorts grupper på webben. Nätdejting gör helt enkelt allting mycket lättare och mer åtkomligt.

Vad bör man tänka på vid nätdejting?

När allt kommer till kritan kan man på internet se mer svart på vitt vad man har gemensamt och var det spricker. Det är dessutom inte lika svårt att kommunicera online jämfört med i verkligheten, då det självfallet inte blir lika pinsamt att få avslag på sina kärleksförfrågningar genom dejting online som om man skulle ha stått ansikte mot ansikte med personen.

Att finna någon som man har mycket gemensamt med är därför inte själva problemet, utan svårigheterna kan istället uppkomma när man ska träffa sin dejt för första gången i verkliga livet. I detta läge kan det ibland bli svårt att avgöra hur man ska bete sig för att få det bästa resultatet, och trots att det i slutändan handlar om att vara sig själv kan det ändå vara bra att lära sig lite vett och etikett. Nedan finner du några tips och råd kring att dejta på dejtingsajter och i verkliga livet, samt vad som oftast anses acceptabelt och vad det är som man bör undvika.

1. Håll tankarna på nuet

Det är en självklarhet att vi alla har händelser och ting som kan ha skett i det förflutna, sådant som vi inte alltid är alltför stolta över. Kanske har man tidigare fått sitt hjärta krossat eller undergått ett nervöst sammanbrott. Detta är ingenting som man bör diskutera på en förstadejt, utan se istället till så att den andra personen får ett bra intryck av hur man är och att man håller samtalet åt det positiva hållet. När man väl har lärt känna varandra lite bättre kan man tala mer om det tunga och sorgliga.

2. Var stolt över dig själv

Man hör ofta att för mycket stolthet kan få en att verka oattraktiv och självisk, men för lite självförtroende är inte heller någonting positivt. När man skapar sin dejtingprofil ska man därför inte inleda beskrivningen med ”Jag vet inte riktigt hur man gör sådant här” eller någonting dylikt som verkar nedlåtande och osäkert. Det är bättre att utstråla en trygghet i sig själv och att man vet var skåpet ska stå.

3. Var inte för petig angående partner

Visst är det bra att veta vad man eftersöker och vilken typ av person som man är intresserad av, men det kan lätt gå lite för långt. Om man skriver en enda lång önskelista med beskrivningar kring hur ens drömpartner på pricken måste vara kan man uppfattas som kontrollerande och alltför petig.

4. Ha alltid en profilbild

Det finns nog ingen i historien som har lyckats finna en dejt utan en profilbild. Om man inte har en bild på sig själv kan detta lätt leda folk till att bli osäkra kring vem som faktiskt sitter bakom skärmen. Försöker denne person dölja någonting eller har de verkligen så dåligt självförtroende att de inte ens klarar av att visa sig själva? Vad anledningen till avsaknaden av profilbild än är finns det en sak som är säker: Man kan inte finna en dejt utan den.

5. Lägg in fler bilder

Det kommer säkerligen inte som en alltför stor överraskning att man enklare får napp om man lägger ut fler bilder. Om en person gillar ens profilbild vill de självfallet se mer, och det är inte helt säkert att en enda profilbild kan göra ens utseende rättvisa.

6. Ljug inte om ditt utseende

Att ladda upp en bild av sig själv som man tog för 20 år sedan eller när man vägde 15 kilo mindre är definitivt inte den bästa idén. Kanske leder detta till att man får fler dejter, men när man väll träffar personen för första gången ser de igenom ens bluff och det kan då snabbt bli ett väldigt obekvämt avsked. Att ljuga om sig själv är aldrig en bra start på en relation, och man ska därför alltid vara sitt rätta jag.

7. Håll humöret uppe trots tystnaden

Även om man gör så gott man kan är det inte en garanti att någon nappar. Även om det skulle vara så att inkorgen gapar tomt ska man inte ge upp hoppet. Istället för att tappa humöret kan man ta en tur över till mer populära profiler och möjligtvis lära sig ett och annat om dem. På vilket sätt skriver de sina profilbeskrivningar och vilka sorters profilbilder lägger de ut? Vad gör de annorlunda som kanske har resulterat i fler svar? Lär dig av dessa personer och ta efter deras tips och tricks.

8. Spela inga spel

Man kan själv tro att det är attraktivt att spela svårfångad eller att ignorera meddelanden under ett tag för att få den andra personen att jaga efter en, med de flesta blir trötta på det här spelet ganska fort. Med tanke på att man så enkelt kan finna nya personer genom dejtingsidor kan tiden av tystnad leda till att personen i fråga hittar någon annan.

9. Att inte ge svar är helt okej

Om man får meddelanden från en person som man inte är intresserad av eller som man vet att man inte kommer att klicka med är det helt okej att inte svara överhuvudtaget. Det är underförstått från den andra personen att detta tyder på avsaknad av intresse. Om man däremot skulle svara med att man inte är intresserad kan detta göra mer ont än att inte få ett svar överhuvudtaget.

10. Få inte upp förhoppningarna alltför mycket

Självfallet är det svårt att veta hur ens förstadejt kommer att se ut. Hur kommer personkemin att vara och blir det att man kommer överens alls? Detta är omöjligt att veta innan man har träffats, vilket är skälet till att man inte bör ha alltför höga förväntningar. Sitt inte och fantisera om hur perfekt det kommer att bli innan dejten ens har börjat, utan låt det istället gå som det går.

11. Förvänta dig inte en succé redan första gången

Man ska definitivt inte känna sig hopplös bara för att första dejten inte var en succé. Det är sannerligen inte vanligt att man finner sitt livs kärlek redan på första dejten, så ge inte upp bara för att den första personen inte var den perfekta dejten. Det finns fler fiskar i havet som bara väntar på att hittas.