Dejtingsidor 2018

FAVORIT! Match.com är den populäraste dejtingsidan i January.


9,9/10

VECKANS FAVORIT! Be2 är denna veckas favorit bland våra användare.


9,8/10

NYHET! Happypancake är användarnas favorit idag.


9,7/10

Alla datingsidor:
230.200+
Medlemmar
50 år
Minimiålder
Gratis
Registrering
9,8
Rating
120.000+
Medlemmar
28 år
Minimiålder
Gratis
Registrering
9,7
Rating
120.000+
Medlemmar
28 år
Minimiålder
Gratis
Registrering
9,6
Rating
20.000+
Medlemmar
25 år
Minimiålder
Gratis
Registrering
9,4
Rating

Dejtingsidor hjälper dig att hitta kärleken

Att skaffa sig en partner har genom alla tider varit en utmaning, då man är tvungen försätta sig i en sårbar situation och det är många känslor på spel. För många har dejting varit något man dragit sig för att göra och man har kanske förblivit singel eftersom det har verkat för oöverskådligt och rent ut av läskigt att försöka sig på att flirta med någon. Med internets intåg och med diverse dejtingsidor har detta ändrat sig och i senare år har nätdejting blivit alltmer sofistikerat och anpassat olika målgrupper.

Ett historiskt perspektiv på dejting

Igenom alla tider har människor mött varandra och blivit tillsammans, men sätten att göra det har förändrats nästan lika ofta som modet. För 20 år sen var nätdejting något helt nytt och det var ett fåtal som vågade sig på det, men sedan dess har det som skett på det området kunnat jämföras med en revolution. Det som på nittiotalet var tabubelagt och närmast pinsamt att hålla på med är idag vardagsmat.

Innan internets intåg skulle man på barer eller nattklubbar för att hitta en partner, eller träffa någon som man på ett naturligt sätt kommer nära i vardagen, kanske en klasskamrat eller arbetskamrat. Men man kunde inte veta om intresset var ömsesidigt innan man stod öga mot öga. Med dejtingsidor på internet kan man slippa den stressen helt och hållet, eftersom man kan vara säker på att folk är där med ambitionen att hitta en partner. När man nätdejtar är man fortfarande en smula sårbar, men ett nej tack på nätet är trots allt lättare att hantera än ett nej tack rakt i ansiktet. Med de nya dejting-apparna kan man idag hur lätt som helst hitta någon man känner sig dragen till och där attraktionen är ömsesidig.

Dejtingsidor för just dig

Det enorma utbudet av dejtingsidor gör att man kan hitta likasinnade oavsett hur nisch-artat intresse man än har. Hittar man fram till en sådan specialiserad dejtingsida som passar ens egen personlighet, så ökar man chansen enormt för att där kunna hitta en partner man passar ihop med, samtidigt som att risken att avvisas faller avsevärt.

Oavsett om du är över 65 eller om du tänder på tatueringar, så finns det specialiserade dejtingsidor för just dig. Genom sådana dejtingsidor är också chansen stor att man hittar likasinnade och att man kan känna sig som en del av en grupp. Det kan vara en slags gemenskap som man inte hade kunnat vara delaktig i utanför den digitala världen. Om man har en ovanlig fetisch, så kan man vara bekymrad för hur omgivningen ska uppfatta en. Men på specialiserade dejtingsidor kan man lätt hitta likasinnade folk och där kan man känna att man hör till.

Dejtingsajter är en miljonindustri

Nätdejting har numera blivit så väletablerat och så många använder sig av det, att det har blivit en av de mest trovärdiga metoderna till att hitta långvariga kärleksrelationer. Folk är idag i allt högre utsträckning villiga att köpa till sig betalningsfunktioner för att optimera sina chanser till hitta bäst tänkbara partner på nätet.
Vanligtvis är det gratis att upprätta ett medlemskap på en dejtingsajt, men genom att betala ett mindre månatligt belopp kan man få betydligt bättre sökverktyg, samt andra extrafunktioner som gör att man ökar sina chanser att hitta rätt partner betydligt. Ett tydligt tecken på att nätdejting är i fantastisk framgång är det faktum att omsättningen för dejtingsajterna ihop är på över 250 miljoner kronor. En otrolig summa pengar för det som för ett par årtionden sen var någonting nästan ingen höll på med.

Varför är nätdejting bra?

Genom nätdejting kan man undvika att göra misstag man lätt kan råka ut för annars. 
När man chattar online, så lär man sig mycket om varandra och får ett klart intryck av den andras personlighet långt innan man träffas på riktigt. Urvalet av personer är långt större än det man har om man söker bland kompisar och andra bekanta.
Olika personlighetstest som man kan göra på ett flertal dejtingsidor ökar sannolikheten för att hitta någon man passar ihop med. Folk som nätdejtar är oftast mer sobra att prata med än dem man möter på krogen. Klockan betyder ingenting när man dejtar på nätet, du kan göra det mitt om natten om det fungerar för dig. Med dejting-appar kan du lätt sortera bland personer och snabbt finna fram till de mest intressanta människorna. Blyga personer får med nätdejting en möjlighet att uttrycka sig mer öppensinnat och kan därigenom ta kontakt med människor de annars förmodligen inte skulle ha mött. Dejtingsidor är också ett formidabelt forum till att skaffa sig oväntade vänner som man kan prata om allt med – även om man kanske inte skulle vara fysisk attraherad av personen ifråga.

Nätdejting som äktenskapsförmedling

Forskningsstudier har bekräftat att dem som blivit gifta efter att ha träffats på en dejtingsida är gladare för sina äktenskap och skiljer sig mer sällan än andra par. Detta beror på att man på dejtingsajter lär känna varandra långt innan man möts i verkligheten. Därmed har man en tydlig idé om vem man bestämmer sig för att utveckla en relation tillsammans med i den verkliga världen. Kommunikationen föregår också annorlunda i skriftform och man kommer mycket lättare in på personliga samtalsämnen än man vanligtvis gör när man dejtar varandra i verkligheten, eftersom man då påverkas av alla möjliga andra sinnesintryck som man måste processera. På dejtingsidor kan man börja prata om livet och om jobb, pengar och barn på ett ganska djupt plan redan i den inledande konversationen – något som man annars kanske skulle dra sig för att prata om väldigt länge.

Forskningen visar att det beror på att man visar mer av sin egen personlighet för okända personer på internet än man skulle göra för okända personer man möter i verkligheten. Allt det tillsammans gör att man på dejtingsajter har mycket lättare att komma nära varandra mentalt.
Men precis som när man dejtar på krogen, så finns det också fallgropar man ska vara uppmärksam på när man dejtar online. Man ska försöka att undvika att dejta alldeles för många samtidigt och man ska ta det lugnt och försiktigt och inte vara för ivrig. Falska dejtingprofiler och bedragare ska man också försöka att undvika. Trots detta, så är nätdejting ett förhållandevis säkert sätt att skaffa sig en partner. Kärleken väntar på dig där ute och nätdejting är ett av de bästa sätten att finna den.