Ourtime i korthet

  • Till unga singlar över 50 års ålder
  • Chatta online eller träffa flera singlar i verkligheten!
  • Trygg och manuell genomgång av nya medlemmar

Vad är Ourtime?

Ourtime är en dejtingsidor som är otroligt lätt för användare som också är ovana vid att använda sig av datorn att använda. Medlemmar kan välja mellan kostnadsfria alternativet av medlemskap eller också att bli betalande medlem via en prenumeration. Skillnaderna mellan dessa ska vi recensera nedan. Först till lite kort info och historia. Ourtime är baserade i Stockholm men tillhör Match-koncernen som finns över hela världen.

Skillnaden och fördelen är i detta fall att sidan riktar sig till medlemmar som singlar över 50. Många känner att det är positivt att kunna fokusera på matchningar i ens egen ålder på grund av att man oftare är på samma våglängd i livet i detta fall. Man kanske har barn, ibland vuxna barn och vill planera sin pension tillsammans med en ny livspartner i ett förhållande som faktiskt varar. Att hitta någon ser vi är enklare genom att ha testat funktionerna där man fyller i sina egna intressen i en profil och även vad man föredrar hos en partner. Mer om detta ska vi återkomma till. Detsamma om en ganska unik möjlighet, och det är att man har möjlighet att träffa medlemmar i grupp via arrangemang som både beskrivs som trygga och framgångsrika där många har hittat någon det gnistrade till lite extra med.

Design och funktion

Webbsidan för Ourtime är vid en första anblick både snygg och enkel att navigera på. Det viktigaste syns på försidan, och högst upp syns ett formulär där man kan registrera sig som gratis medlem. Formuläret liknar många andras men huvudsaken är att det är enkelt och att det går snabbt. I detta fall är det bara att skriva in det kön man identifierar sig med och det kön man söker på en partner. Därefter skriver du in dina födelsedata för att man verkligen ska kunna se till att samtliga medlemmar är över 50.

Det känns tryggt och inte för personligt, och samtidigt känns det bra att, som vi nämnt, man kollar igenom profilerna manuellt så att det inte är någon som sitter bakom en falsk profil och tar andras tid. Det vi ser som står ut med denna sida är det faktum att man fokuserar på lokala singlar som bor nära den registrerade. Vill man ha ett långdistansförhållande fungerar det säkert fint, men för många är det en lättnad att träffa någon i ens närhet, som redan delar samma livsmönster.

Man kanske har jobb och barn och varför inte vänner i närheten som man inte vill flytta ifrån bara hur som helst ifall man träffade just den där. Den andra punkten som är tämligen unik är det att man enkelt kan träffa medlemmar i verkligheten. Kanske du föredrar det framför chattande, och då är det ju givetvis en fördel. Ourtime arrangerar gruppaktiviteter som man kan delta i. På sidan finns också information att hämta som till exempel dejting tips och råd för att få en så framgångsrik tid som möjligt på sajten. Man har dessutom satsat på en tillgänglig kundtjänst och hjälp sidorna är också väldigt bra och enkla att hitta.

Registrering

Du registrerar dig enkelt genom att fylla i dina personuppgifter och födelsedata och genom att ange en e-post adress. Till nya medlemmar skickas en bekräftelse via mail med en länk som du klickar på för att kunna sätta igång och skapa sin profil. Länken heter just ”aktivera ditt konto”. Det är inte mycket svårare än så. Skapa din profil genom att skriva en profiltext, lägga upp en eller fler bilder som berättar om vem du är och vem du söker. Kom i kontakt med andra genom att skicka så kallade Flirtar med ett personligt meddelande. Du kan visa intresse för en person på detta sätt alternativt genom att markera en annan användare som favorit vilket dem då ser. Därefter kan ni om både tycker att den andra verkar intressant fortsätta att hålla kontakt genom att skicka meddelanden i mailfunktionen. Därefter är det många som tydligen tagit steget till att ses, och det ser man på tack-mailen och recensioner som visar på lyckade möten med en framtid mellan två före detta medlemmar.

Medlemskap med prenumeration

En prenumeration kostar oavsett kön. Det gör det rättvist när man vill utöka funktionerna på sidan och öka sina chanser till att träffa någon som intresserar en. En prenumeration gör det möjligt att hålla kontakten med andra medlemmar via meddelande eller chatt, att spara dina favoriter och att kunna se vad andra gillar och är ute efter beroende på informationen de angett i sin profil.

Denna information är annars dold för icke-betalande medlemmar. Den största skillnaden är förutom att det blir enklare att kontakta andra medlemmar, det att tjänsten blir fri från annonser vilket alltid är skönt att slippa för enkelhetens skull.

Det finns tre olika typer av prenumerationer beroende på hur lång tid man vill ha större chans att hitta någon efter ens preferenser.  Det registrerar sig nya medlemmar hela tiden kan tänkas och då kan det vara bra att stanna en längre tid. Speciell också om man tar priset i beaktning. Välj mellan att prova att prenumerera i medlemskapet en månad, tre månader eller sex månader och ju längre desto billigare som på de flesta betalsajter. Dessutom finns funktioner som Plus, Premium och Booster att använda och kan vara bra att läsa mer om framför allt testa om man vill ha ett övertag i konkurrensen. Vidare är det möjligt att betala med kreditkort, faktura eller PayPal vilket kan vara bra att veta. Håll utkik efter specialerbjudanden då de gör det möjligt för dig att testa alla funktioner som en prenumeration erbjuder kostnadsfritt under en begränsad tid!

Aktiviteter

Ourtime arrangerar regelbundet aktiviteter för alla att hänga på! Oavsett om du är ute efter att träffa fler alternativ under en och samma kväll eller om du helt enkelt inte gillar att chatta lika mycket som du gillar att träffa folk i verkligheten är detta som utmärker denna dejtingsida jämfört med de andra på marknaden. För en liten kostnad kan du hänga med på kulturella aktiviteter, pubkvällar och weekendresor. Möjligheterna är oändliga och vi ser det som mycket positivt att kunna ha chansen att delta i såna aktiviteter där man om man inte finner kärleken i varje fall har en garanterat kul och social upplevelse som många i Sverige idag är utan men faktiskt önskar att ha.