Match i korthet

  • Seriösa singlar som söker efter en livspartner
  • En av de äldsta och mest välrenommerade dejtingsidorna – startade redan 1995!
  • Snabb och kostnadsfri registrering – kom igång redan nu!

Vad är Match?

Match är en av de dejtingsidor som var först på marknaden med att erbjuda möjligheter att träffa kärleken oavsett var man geografiskt bor och rör sig i vardagen. Match etablerades redan år 1995 i USA och har sedan dess blivit så utbredd att sidan finns representerad i ett 20-tal länder. Sedan 2002 finns Match även på den svenska marknaden och gör det möjligt för singlar att komma i kontakt med, chatta och förhoppningsvis träffa någon att bli kär i. En mängd par i världen idag har Match att tacka för denna chans.

Design och användning

Match blev utsedd som Sveriges starkaste varumärke två år i rad, år 2015 och 2016, inom kategorin nätdejting bedömt på dess lyckade arbete med varumärkeskännedom och kundnöjdhet. Ser vi på användbarheten på hemsidan är det första som presenteras en snabb genväg till registrering. Interaktiv nog, får besökaren välja eget kön och också om man är ute efter att träffa en manlig eller kvinnlig singel. Detta görs snabbt och kostnadsfritt, dock innebär det kostnadsfria alternativet till skillnad från en prenumeration en hel del begränsningar som beskrivs lite längre ner i texten.

Match gör det alltså möjligt att komma i kontakt med singlar från hela världen liksom ens närområde och det är möjligt att se hur många medlemmar som är inloggade på samma gång som användaren. Gör detta när du är på språng, för Match finns på surfplattan liksom i mobilen och på datorn och stöds utav IOS, Android och Windows-telefoner. Vidare arbetar sidan för att skapa en så effektiv match som möjligt genom att ta hänsyn till kriterier som utbildningsnivå, utbildningsnivå, yrke, inkomst, intressen, utseende, vanor, religion och livsåskådning, var man är bosatt och så vidare som användaren får fylla i.

När användaren gör en sökning går det att välja en matchning som har barn eller faktiskt vill skaffa barn med sin framtida partner. Sökningarna är dessutom möjliga att spara så att inställningarna inte behöver göras vid varje ny inloggning. Det gör det enkelt för användaren att hålla utkik efter nya medlemmar eller tillgängliga singlar. Ur ett helhetsperspektiv, vad gäller design, är sidan enkel att blicka över och vars funktioner är logiskt placerade. Trots att inte mycket av hur det är att vara medlem syns vid första anblick, får man i varje fall en någorlunda uppfattning av vad för funktioner som finns tillgängliga och vad det innebär att ta del av det hela. Längst ner finns rena praktiska fakta, länkar och även inspiration till varför man bör gå med just där. Råd om trygg dejting och mer framgångsrika träffar med den potentiella är något man fokuserat på, vilket nog är anledningen till kunders uppskattning.

Medlemskap

När en först registrerar sitt medlemskap är det rätt så generella frågor som dock spelar en ganska stor roll i jakten på en partner och ett längre förhållande. Ett tjugotal frågor gör upp en bild av användaren där han eller hon besvarar frågor gällande ens civilstånd, barn, yrke, tobaksvanor, kroppstyp, längd, ögonfärg, intressen och vad man ägnar sig åt på sin fritid. Registreringen av svaren går dock snabbare än vad man tror då alternativen finns färdigt inställda i rullgardinslistor.

Därefter är det upp till användaren att lägga så mycket tid man vill på en bra presentation av en själv och också att lägga till ett foto. Fotot ska gärna vara oretuscherat och så uppdaterat som möjligt så att otrevliga överraskningar undviks. Här har man också möjlighet att göra ett detaljerat personlighetstest som tillhör Match men kräver ett separat abonnemang. Gratis medlemmar, som man automatiskt blir om man inte väljer ett av alternativen för prenumeration, tillåts att skapa sin profil, använda sökfunktionen och titta på de andra medlemmarnas foton.

Prenumeration på Match

Väljer man att bli betalande medlem på Match, alltså prenumerant, tar man givetvis del av ett större utbud funktioner som vi ska gå in på här. Det är viktigt att läsa villkoren och att noggrant läsa på knapparna när du klickar dig vidare, så att du vet vad du går med på helt enkelt. Match har nämligen några möjligheter till tillval som har en ganska så suggestiv karakteristik på marknadsföring.

Det betyder att du kan luras till att klicka på knappar som du egentligen inte har för avsikt att göra om du visste vad de innebar. Det är alltså, igen, alltid bäst att vara lite vaken och vara informerad om sina val. När du väl väljer att prenumerera finns det tre olika varianter att välja mellan. De alla heter samma sak men skiljer sig på hur länge du vill binda dig. Du kan välja att testa en månad eller att investera lite längre tid – antingen tre eller sex månader på att hitta den potentiella rätte. Liksom på de flesta betaltjänster blir månadskostnaden lägre ju längre period du binder upp dig på.

Alltså betalar du en mindre summa när du tecknar upp dig för sex månader än om du bara vill testa i en månad. Vad är fördelarna då? Jo, precis som många sidor innebär en prenumeration vad man brukar kalla för en morot eller en utdelning. Du får ta del av ett bredare sortiment av funktioner som gör det lättare för dig att hitta någon att matcha med. Se till exempel meddelandefunktionen. Prenumeranter har tillgång till en chatt som gör det möjligt att se vem som skickat en flirt för att kunna ta kontakt med denne. Något som också verkar uppskattat är det så kallade Daily6-funktionen som visar sex singlar som passar dina preferenser och vice versa. Se deras foto och deras profil och bestäm dig för ifall du är intresserad, kanske intresserad eller inte intresserad och börja chatta eller gå vidare! Denna typ av matchning är positiv för att det inte krävs så mycket av användaren, och för att matchen kan stämma ganska och kanske förvånansvärt väl.

Antagligen är det så att matchningen baseras på gemensamma intressen liksom på bostadsort och ålder. Prenumeranter kan också se vilka andra användare som visat intresse för den egna profilen vilket givetvis är en fördel jämfört med de som har vanligt medlemskap utan prenumeration och potentiellt kan känna sig lite fast efter ett tag. Har man också då spenderat mycket tid på sin profil och det inte händer något och man inte får ett resultat av mödan kan man lätt förstå att meningen ju är att alla ska skriva upp sig för ett medlemskap med prenumeration.

Är man inte beredd på detta kan det hela kännas som slöseri av egen tid. Det är alltså bäst att vara beredd på en kostnad redan från början, för att man ska ha en bra upplevelse och för att inte känna sig begränsad. Man kan ju alltid testa en månad, men bäst och mest ekonomiskt blir väl då att prova att investera lite mer tid och gå in med inställningen att man fokuserat letar efter en partner och att man då har tid att göra så. Som nämnt är det ju möjligt att använda Match när man är på språng, när man står i kön i affären liksom när man sitter på tåg eller buss för att pendla till eller från jobbet. Då kan det vara super att ha något som det här som eventuellt kan förändra ens liv till det positiva. Slutligen, i fall man går i tankar av att avsluta sin prenumeration kan det vara bra att veta att man måste göra det minst 48 timmar innan ens period tar slut. Gör man inte det startar en ny period att rulla automatiskt. Ett tips är då att skriva upp i kalendern när ens period går ut så att man inte missar det.

Match event

Match har också en allt mer populär tjänst som gör det möjligt för medlemmar att träffas i en avslappnad miljö för olika aktiviteter. Aktiviteterna kan vara allt ifrån afterwork och mingelkväll till vin och ostprovningar, matlagningskurser eller temakvällar och info om det finns på webbsidan. Med varierande priser, men faktiskt ganska bra priser, har alla möjlighet att träffa fler nya människor på en kväll och ha en mer naturlig chans till att hitta en som man känner samhörighet med. Det gemensamma är i detta fall att alla är singlar och öppet letar efter någon att dela sitt liv med. Även folk som inte är medlemmar kan delta. En medlem kan dessutom ta med sig tre vänner till ett event.

Kollar man på utbudet är många så pass uppskattade och efterfrågan stor vilket gör att platserna blir fullbokade ganska så snabbt. Är man ute i god tid kan man välja att träffa folk under aktiviteter som speglar allas gemensamma intresse. Exempelvis arrangeras en träff med påföljande mingel i ett äventyrscenter i Stockholm för 12 medlemmar. Detta för endast 245 kronor för prenumererande medlemmar och 295 för vanliga medlemmar. Detta gör det intimt och bekvämt för alla att delta på lika termer i gemenskapen vilket gör en positiv upplevelse oavsett om man träffar en person som står ut lite extra just den kvällen. Många i Sverige känner sig minst sagt ensamma vilket kan vara en anledning till att man är medlemmar och går på just sådana här träffar. Det är bra att aktivera sig och öva på sin sociala förmåga speciellt om man känner att man inte har haft någon riktig kontakt på länge. Mingel kvällarna är något att hålla koll på. De är ofta populära och attraherar ett större antal deltagare och de flesta beskriver träffarna som positiva.

tförligt personlighetstest på Matchaffinity

Match har inget eget personlighetstest, men det har å andra sidan Matchaffinity som är en separat dejtingsida med egna abonnemang som dock tillhör Match koncernen. Testa en provversion kostnadsfritt eller få ett resultat som ger dig lite mer fördelar. Gör testet som består av cirka 100 frågor som berör personlighet, värderingar, uppfattning om en själv liksom på en föredragen partner, kärlek, förhållanden och livet i allmänhet. Testet tar mellan cirka 20 och 30 minuter att slutföra och resultatet är en grundlig personlighetsanalys med en lista på rekommenderade användare. Förutom att skapa en match som är mer trolig att leda till ett längre förhållande ger det dig insikt om dig själv vilket alltid ju är användbart.