Happypancake i korthet

  • Online dating med 18-årsgräns
  • 100 % gratis dejting
  • Publicera fotoalbum i sin profil

Vad är Happy Pancake?

Happy Pancake är en av de stora aktörerna när det kommer till dejting online idag. De är framförallt en av de mer kända bland gemene användare och riktar sig till singlar mellan 18 och uppåt. En av de främsta anledningarna till detta positiva rykte måste vara på grund av att sidan erbjuder sin tjänst helt kostnadsfritt, det till skillnad från många andra konkurrenter som brukar erbjuda gratis registrering och ett kostnadsfritt medlemskap som innebär begränsningar vad gäller funktionerna. Här är tydligen allt 100 % kostnadsfritt men det betyder att annonsörer på sidan står för finansieringen. Hur mycket det påverkar användaren återstår att se.

Design och funktion

Går man in på sidan är just det faktum att dejting tjänsten är kostnadsfri som skyltas med högt på sidan. Det är en av de saker som besökaren på webbsidan lägger märke till först och vid sidan om det påminner första sidan om många andra dejtingsidor online. Vi ser ett formulär där man på några få minuter registrerar sig genom att fylla i personuppgifter liksom information om en själv som kan tänkas viktig vid matchning av andra medlemmar.

Sist men inte minst fyller man i några rader om vem man faktiskt söker, exempelvis vilket kön man föredrar samt mellan vilka åldrar man är ute efter. Man gör klart om att man inte skurit ner på funktionerna bara för att sidan och tjänsten är fri från kostnad, och det är verkligen så att alla funktioner som man kan önska sig faktiskt finns att hitta här liksom på andra sidor vi jämför med.

För en som inte känner till hur det brukar se ut eller faktiskt aldrig satt sin fot på en sida för att dejta online fungerar det som så att man själv får utveckla sin profil för att göra den mer personlig och öka chanserna att komma i kontakt med intresserade likasinnade. Vi har redan nämnt att man kan lägga till foton och skapa ett album för dessa foton, och det är en utmärkt chans för att berätta om sina intressen och platser man helst åker till på semestern med hjälp av bilder. En bild säger ju som man säger mer än 1000 ord. Lägg därpå till en personlig introduktionstext.

När du som registrerad är klar är det enkelt att använda sökfunktionen som är anpassad för att man faktiskt ska få en del resultat att välj mellan. Det är till och med möjligt att söka efter nyblivna medlemmar vilket är bra om man spenderat en tid på sidan utan att ha funnit någon som verkar ha det lilla extra.  I detta fall är sökfunktionen bra för att hålla lite koll. Givetvis fungerar sökfunktionen bäst när man söker på egenskaper för att då hitta någon som liknar en själv. Vad händer sen då, när man hittat någon intressant på sidan vid en sökning? Då har man antagligen redan kollat in profilen och tyckt att den stämmer överens med ens egna personlighet, värderingar och så vidare.

Happypancake har en intern mailfunktion som är tillgänglig för alla medlemmar. Ofta ser vi att det är just den här som är begränsad hos konkurrenter där kostnader tillkommer om man vill nyttja hela tjänsten. Det är super med en sådan tillgång för att vi vet att det är en grundläggande funktion. Vill man inte skicka ett meddelande kan man å andra sidan skicka vad man i detta sammanhang kallar en flirt.

Det ska då tolkas som en anmälning om ens intresse och för blyga personer kan detta vara en fördel då det i fall både skickar en ömsesidig flirt blir lättare att faktiskt ta kontakt utan att ställa ut sig helt åt det okända. Denna sidas koncept verkar ligga kring pannkakor och det går i botten av sidan att faktiskt hitta diverse recept på pannkakor som man kanske vill bjuda sin dejt på. Att man gärna äter pannkakor på morgonen efter en lyckad dejt tillsammans är säkert något man tänkt på när man kommit på sidans namn.

I botten av sidan kan man även se så kallade solskenshistorier under en länk. Där kan man tydlig se att nätdejtingen har hjälp folk i alla åldrar att komma i kontakt med varandra och att det faktisk finns lyckliga slut för den som registrerat sig som en kanske ganska ängslig singel. Bröllopsbilder och semester bilder tillsammans med historier och tack är det man kan läsa och se för att bilda sig en uppfattning om användares upplevelser av tjänsten liksom sidans effektivitet.

Registrering

Att komma igång tar högst tio minuter och inte så mycket förkunskap. Därför passar Happypancake till alla singlar i alla åldrar, men bör dock tilläggas att medlemmar ofta är mellan 20 och 50 år gamla. De som arbetar på Happy pancake ser till att medlemmar bara har en vars en profil, och granskar texter liksom bilder manuellt för att värna om säkerheten. Hittar du den rätte eller bara vill försöka hitta en framtida partner på andra sätt är det enklare än på andra sidor att avregistrera sig. Du är varken bunden eller har en uppsägningstid, och kan pausa ditt medlemskap så att ingen kan se din profil eller spår av den i sökfunktionen. När du är pausad tillräckligt länge, och alltså inte har ångrat dig för att logga in igen, tas profilen bort från Happy Pancake för alltid. Bilder, text och annan information kan tas bort när man själv önskar.

Tips för lyckade dejter

På hemsidan kan medlemmar liksom bara intresserade personer läsa om tips för att få en lyckad dejt. Här kan man få tips om att dejta i till exempel Malmö där många av medlemmarna bor, med tillhörande rekommendationer på restaurang och platser liksom aktiviteter. Håll kontakten med dina intressen genom att ha sidan tillgänglig i mobilen när du är på språng. Det är nästan en självklarhet idag, och det har man lyssnat till ser vi.

Medlemmar som kanske har slutat få gehör för sin profil kan läsa om tips för att göra den mer intressant. Medlemmar och singlar generellt kan ta till sig tips som att exempelvis uppdatera sin profil med bilder med jämna mellanrum. En person är sällan så enkel som några foton ändå, och variation kan ju definitivt få en bredare skara intresserad. Läs en artikel om 36 saker att göra på en första dejt och kanske blir du så inspirerad att du bestämmer dig för att ta kontakt med den där tjejen eller killen efter lite tvivel. Vi tycker att det är lyckat med en kostnadsfri tjänst som den här. Hur lyckat det blir i slutändan är ändå upp till dig och den eller de du eventuellt träffar genom den här. Lycka till!