Elitsinglar i korthet

  • Riktar sig till ambitiösa singlar
  • Matchning räknar in arbete och utbildningsnivå
  • Finns i 25 länder, men lanserades år 2013 i Sverige

Vad är Elitsinglar?

Elitsinglar har systersajter på 5 olika kontinenter, i 25 olika länder. Hur man har valt att nischa sig är genom att rikta sig till singlar som gör större anspråk över att hitta en ambitiös partner. Vad detta betyder kan te sig lite tvetydigt, men det är klart att man valt att ta medlemmarnas information om karriär och studienivå i betraktning. I övrigt skapas en match beroende på kunskapen om geografi, egna intressen och intressen av vad en partner ska ha.

Man ställer alltså lite högre krav. I Sverige har elitsinglar funnits sedan 2013 och enligt hemsidan kan man läsa att det registreras cirka 2600 nya medlemmar i Sverige varje vecka. Det verkar ju göra chanserna att träffa någon som passar en större, men hur blir det med kvalitén? Jo, man utför liksom många andra dejtingsidor online manuella kontroller av nya medlemmars profiler för att kontrollera sanningshalten helt enkelt ur säkerhetssynpunkt.

Registrering

Ett snabbt formulär som gör dig till medlem, så kallad basmedlem, finns vid första anblick när man kommer in på sidan. Fyll i ditt kön och det kön du vill dejta tillsammans med andra personuppgifter, varav vissa är grundläggande i din matchnings process, och kom igång med att ladda upp bilder och skriva en text som du tror att någon du är intresserad av skulle vilja läsa.

Det kan vara viktigt att spegla nischen återigen på denna sajt och då man riktat in sig på singlar som söker efter något seriöst och långvarigt kan det vara bra om man själv också är inställd på det, redan innan man registrerar sig. Det finns alltså ett kostnadsfritt basalternativ när det kommer till medlemskap och en ytterligare nivå som man betalar för. Medlemmar med ett gratis medlemsskap kan ta del av ett personlighetstest som vi ska gå mer in på nedan. Förutom det kan man skapa och uppdatera sin profil som man vill, och även då ta del av speciellt och personligt matchade förslag på andra medlemmar efter liknande intressen, ålder, bostadsort och kriterier.

Betalande medlemmar tar del av plus-funktioner som gör det enklare att hitta en partner. Man har något som kallas för en kontaktgaranti vilket innebär att man garanteras åtminstone tio kontaktförslag som passar en under en period under sex månader.

Är man medlem under ett år garanteras man det dubbla, och alltså 20 stycken förslag på matcher. Dock gäller detta enbart betalande medlemmar och för att du ska vara säker på att du får nyttja det är det bra om man kontaktar Elitsinglar en period innan prenumerationen når sitt slut. Det är alltså bra att läsa mer om informationen i villkoren. Värt att tänka på är också att de kostnads pliktiga medlemskapen förnyas automatiskt i slutet av en gången period. Vill man avsluta sin prenumeration måste man göra detta i tid annars blir man skyldig att betala. Medlemskap som är gratis är å andra sidan möjliga att avsluta när som helst då man inte är bunden till något.

Matchningar

Elitsinglar skiljer sig från de flesta andra konkurrerande aktörer genom att ha ett lite mer välutvecklat match system. Metoden i detta fall är mer personlig med fingertoppskänsla och sägs vara baserad på vetenskapligt vedertagen fakta. Varje dag tar sidan fram förslag på andra medlemmar som matchar en själv beroende på vem man är, vad man söker och var man bor. Det gäller alltså att ange en så rätt information som möjligt och sanningen är en självklarhet. Dessa kriterier går att uppdatera när medlemmen själv vill.

Personlighetstest

Elitsinglar har ett eget personlighetstest som baseras på premissen om att det finns fem olika kategorier av utmärkande karaktärsdrag. Genom att svara på 240 frågor får du ett resultat som kan leda till att du hittar din match. Liknande test sägs användas av företagskonsulter när man vill göra nya anställningar och se till att man skapar ett team på arbetet som fungerar väl tillsammans i grupp. Det kan vara en ekonomisk vinst att bli presenterad för rätt personer så snabbt som möjligt, så det ser vi som positivt med att ha ett lite mer avancerat test.

Detta test kan alltså endast göras en gång för medlemmar som innehar ett kostnadsfritt medlemskap. När det igen kommer till femfaktorteorin betyder det att varje person är en blandning och varierande balans mellan dessa tre olika personlighetsdrag och att det spelar stor roll med vem man paras ihopa med. Vi tycker att det kan vara intressant att göra testet i varje fall och även om man inte är jättesugen på att dejta. Ett sådant test bidrar även till självinsikt och det är bra att ha om man vill bryta mönster som kanske är en anledning till att man fortfarande är singel. Annars lär man garanterat få en lite bättre insyn i sig själv. Hur detta spelar roll i matchningen med andra medlemmar som gjort testet är att dejtingsidan och algoritmen för testet letar upp andra som har en liknande blandning och balans som du. I vissa fall sägs det vara bra att man är lika, andra kan vara bättre att ha lite olika så att det blir en viss spänning i mötet.

Dejta i Sverige

Allt fler hittar kärleken via nätet idag. Då måste man ju kunna träffas i verkligheten också. Elitsinglar har en kategori för dejting i Sverige som innehåller tips och rekommendationer samt information om dejting på specifika, större, orter som till exempel Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping och Helsingborg. Bor man här är det alltså ett snäpp enklare att hitta en ledig singel i sin närhet att bli kär i, de verkar ju finnas i närheten! Om man tittar på helheten verkar det faktiskt som att Elitsinglar lägger ganska mycket tid och intresse på att fördjupa sig i sina kunder och på dejting i Sverige. De är intresserade av att utveckla marknaden och det känns faktiskt också som att chanserna är stora om man bor i någon av de större städerna speciellt.