Be2 i korthet

  • Kostnadsfri registrering
  • Dejta genom att ladda ner be2-appen
  • En dejtingsida där könsbalansen är harmonisk

Vad är Be2?

Be2 sajten registrerades redan år 2004 och var alltså en av de tidigaste aktörerna på marknaden för dejtingsidor. Sedan dess har man fått vid spridning och på sidan kan man läsa att det idag finns cirka 33 miljoner användare utspridda på 6 olika kontinenter som är representerade av 30 olika länder. Grundarna för be2 sägs rikta in sig på att skapa möjligheter för sina medlemmar att skapa meningsfulla förhållanden och finna riktig kärlek mer än en tillfällig flirt. Här finns ett test som testar ens personlighet enligt olika parametrar, vilket då ska hjälpa till att para ihop medlemmen i fråga med andra singlar som passar mer än väl.

Ser man på webbsidan ser man att tjänsten be2 har satsat lika mycket på folk som bor i Sveriges landsbygd och på platser som till exempel Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och så vidare. Bor man i större städer, som till exempel Sveriges storstäder och letar efter att hitta någon att tillbringa sin tillvaro med och bli kär i kan man lika väl hitta singlar som blivit medlemmar på orter i exempelvis Stockholm, Göteborg och Malmö. Hur ett medlemskap ser ut, hur man registrerar sig och om det ingår kostnader för att använda denna tjänst ska vi strax berätta mer om.

Design och användning

Klickar man in på denna sida ser man snabbt en bild på ett lyckligt par som omfamnar varandra. Det är väl där förhoppningen ligger, dit man vill komma som besökare på sidan och förhoppningsvis registrerad medlem. En pigg och fräsch sida med snygg design, och tillgängligt, och glöm inte enkelt, formulär för att registrera sig syns högt upp på sidan. Vad krävs för att registrera sig då på vad som syns först? Jo, det är inget svårare än att ange sitt personliga kön samt det kön man föredrar på sin framtida partner.

Be2 passar hetrosexuella singlar lika väl som homosexuella singlar. Är man bisexuell kan det dock bli ett problem, för ens val i detta formulär tar inte i beaktning denna typ av sexualitet och det är även svårt att veta om detta är någonting som går att ändra på senare när man kommit till att använda tjänsten. Ser man i villkoren är denna fråga inget som heller behandlas. Bisexuella är ju dock en mindre grupp och kanske något man börjar tänka på lite mer framåt ju mer tjänsten har sin spridning. Knappen där man bekräftar sin information anger att registreringen är gratis och vi gissar att när man registreras kommer till ett grundläggande medlemskap som på många konkurrerande sidor.

Mer om det snart. Något vi som recenserat be2 också lägger märke till är att man skyltar med att medlemmarna är i väldigt jämn balans vad gäller kön. I dagsläget ser det ut som att det är 57 procent kvinnor och 43 procent män som är registrerade medlemmar. Denna balans är ju relativt bra faktiskt om man tar i åtanke att det oftare är kvinnor som registrerar sig för att dejta på nätet, och ännu fler på sidor som alltså är lite mer seriösa som denna. Något vi framför allt är imponerade av är att be2 erbjuder dating för sina medlemmar via sin egna app. Appen är kompatibel med de flesta typer av telefoner och surfplattor på marknaden idag vilket är väldigt praktiskt så att man kan använda sig av sitt medlemskap lite när man vill, oavsett om man är på språng eller tar en tur ut i naturen.

Registrering och medlemskap

Som de flesta jämförelsebara sidor är registreringen både snabb och enkel. Du fyller i dina preferenser, kompletterar med dina personuppgifter och kan faktiskt ha ett kostnadsfritt medlemskap till att börja med om du känner för det. Som gratis medlem har du tillgång till som sagt registreringen och grundläggande design av din profil liksom att fylla i det omsorgsfullt skapade personlighetstest som är av hög standard jämfört med många andra sidors. Du får då också, kan tilläggas, tillgång till resultatet av testet och det är ju en väldigt fördel då många tvärt om luras genom att enbart göra detta mot en kostnad. Detta är väldigt positivt ser vi. När du väl tillverkar din profil blir du ombedd att fylla i svaren på diverse frågor som kommer att hjälpa dig att hitta en bra match.

Du får fylla i information om din karaktär, åsikter, övertygelser, intressen och information om dig själv. Informationen går bra att ändra när man vill under fliken “Min profil” och “Egen profil”. För den som är intresserad av att lägga mer energi och kraft på att verkligen ha chansen att hitta någon som förändrar ens vardag rekommenderas den betalda tjänsten som kallas premium medlemskap. Som betalande medlem får man tillgång till hela sidans olika tjänster och detta innebär helt praktiskt att man både kan skicka och läsa personliga meddelanden mellan andra medlemmar.

Som betalande medlem kan man också se foton till de partnerförslag som läggs in till en. Detta görs alltså regelbundet och det verkar ju vara en ganska grundläggande sak att kunna se bilder till de som man matchar med. För somliga är det dock personligheten som räknas allra mest, och utseendet kan ju alltid vara en överraskning för när man väl väljer att ses. Det finns ett antal olika medlemskap som då är betalda att välja mellan. Det handlar mest om hur länge man vill binda upp sig. Den som väljer en längre period får månadskostnaden till en lite billigare peng.

Exakt hur nivåerna ser ut idag är bäst att kolla upp på sidan då detta alltid kan variera. Värt att veta är också att medlemskapen för de som använder premium förnyas automatiskt så vida man inte väljer att avluta dem i tid. Avslutar man det senast fjorton dagar innan perioden når sitt slut är det alltså inga problem. Ett annat tips är att alltid också läsa villkoren så att man vet vad man är skyldig och också kan kräva. Ett exempel i detta fall på en fantastisk tjänst är ju att man är garanterad att komma i kontakt med minst 10 andra medlemmar som blir ens förslag på partner. Detta kallas för kontaktgaranti och det är lite av ens egna ansvar att faktiskt utnyttja den. Ser man att man inte fått så mycket respons som man väntat efter att man registrerat sig på sidan kan man alltid räkna ut antalet utbytta personliga meddelanden. Understiger dessa då tio stycken får man höra av sig till kundtjänst så fixar dem det och förlänger faktiskt medlemskapet kostnadsfritt. Detta är mycket positivt då det pekar på en bra kundservice och att man är mån om sina medlemmar!

Personlighetstest

Som medlem kan man kostnadsfritt göra ett personligt test vad gäller ens typ av personlighet. Personlighetstestet gör grunden för att hitta en ideal partner och man matchas utifrån resultaten som man också själv kan ta del av, kostnadsfritt. Testet baseras på vetenskapliga teorier från psykologi, antropologi och sociologiska metoder och är alltså ett lite mer genomförligt och djupgående test på ett hundratal frågor. Det tar dock inte allt för lång tid att göra till att man är klar, men är helt klart ett sätt att faktiskt lära sig lite mer om en själv. Självinsikt är ofta positivt när man är i ett partnerskap och framförallt en sak man kan använda till sin fördel när man är på jakt efter kärleken.

Rent praktiskt berättar testet hur du är som person genom att jämföra med generella men insiktsfulla parametrar. Denna information används samtidigt för att ta reda på vad för personlighetsdrag och andra karakteristiska drag din ideala partner bör ha för att ni helt enkelt ska komplementera varandra på ett bra sätt. I vissa fall är det bra att vara väldigt lika, och i andra fall är det bättre att vara varandra lite olika för att det ska skapas en liten men positiv spänning som tar er framåt i relationen och gör den intressant.

När du fått ett förslag på partners är det din tur att välja beroende på ålder, bostadsort, utbildning, inkomst och utseende. Lite som du själv vill, men det viktigaste är ju kemin när ni väl träffas och innan dess också en typ av kemi: nämligen att er konversation flyter på på ett icke-hindrat och icke-krystat sätt.