50plusmatch i korthet

  • Dejting för singlar över 50
  • Seriösa profiler – alla nya medlemmar kontrolleras
  • Skapa en medlemsblogg eller en egen aktivitet

Vad är 50plusmatch?

50plusmatch riktar sig enligt egen utsago till aktiva singlar över 50 års ålder. Vad aktiva betyder i detta sammanhang är nog både aktivt sökande singlar i jakt på kärleken och ett stadigt förhållande och aktiva singlar som gillar att hitta på aktiviteter, någonting kul. Det som skiljer 50plusmatch från många andra dejtingsidor på nätet idag är att man både kan driva en blogg som gör en mer uppmärksammad och har chansen att inspirera andra, men också att man kan arrangera aktiviteter kring det man tycker om att göra och på så sätt förhoppningsvis kommer i kontakt med andra medlemmar som delar ens intressen. Webbsidan har funnits sedan starten 2008 och finns idag i flera olika länder i Europa. Gemensamt för medlemmarna är en önskan om att träffa en mogen partner så att de både parterna kan känna sig på samma nivå i livet och förhoppningsvis vilja dela frukterna av allt arbete som ungdomstiden ägnats åt.

Design och användning

Liksom de flesta dejtingsidor finns det både ett kostnadsfritt alternativ på medlemskap och ett annat där man prenumererar för att ta del av fler funktioner. I detta fall är funktionerna som tillkommer när man har ett betalt konto det att man kan skicka personliga meddelanden till sina intressen, liksom att man kan använda chatten. Det kostnadsfria alternativet som är det grundläggande är dock möjligt att fortsätta att använda hur länge man vill. Gillar man det alltså kan man fortsätta så. Mer om skillnaderna mellan ett kostnadsfritt och betalt medlemskap kommer att redas ut senare i texten.

Kollar man på förstasidan ser man att det är en ganska bra balans mellan manliga och kvinnliga medlemmar. I dagsläget ligger siffrorna på 47 procent män respektive 53 procent kvinnor. Alla över 50. En användare registrerar sig enkelt genom ett formulär som ligger längst upp på sidan. Där fyller man in om sitt eget kön liksom preferens av kön hos ens partner. En mejladress och ett personligt lösenord och sen är du kostnadsfri medlem.

Detta efter att ha accepterat användarvillkoren vilket givetvis är bra att läsa igenom som alltid inför nya registreringar och åtaganden. 50plusmatch är en lättnavigerad sida och även en tjänst som anpassats för användning oavsett om man tycker om att sitta vid datorn och skicka meddelanden och kolla in profiler, eller om man gillar att göra det på språng eller för att fördriva tiden när man exempelvis pendlar eller är ute och tar en promenad utomhus, i så fall via en telefon eller surfplatta.

Det är verkligen en fördel som gör att man inte behöver begränsa sin kontakt med folk man har en spännande konversation med – du kan själv välja när du vill vara tillgänglig! Efter det läser vi recensioner om glädjande öden. Personer som vill avsluta sitt medlemskap för att de känner att de träffat en person som det faktiskt kommer att bli något långvarig med. Då har ju tjänsten verkligen lyckats. Läs andras bloggar och se hur det går för dem i deras dejtingliv och inspireras eller ta chansen att starta en egen och skriv av dig. Kanske träffar du på personer som känner samma som du. Det bästa med den här sidan är dock att du slipper de unga i tjugo och trettioårs åldern. Sortera bort dem som endast letar efter något tillfälligt och var mån om din tid. Det är också viktigt att nämna att sidan är lätt att använda för personer som inte har så mycket erfarenhet av datorer och internet. Här finns också en hel del men tillgänglig information via hjälpsidor på sidan vilket har kommit väl till hands.

Registrering

Du kan inneha ett gratis medlemskap så länge du vill. För att registrera dig fyller du i din profil i fyra steg. Fyll i så mycket information du vill, men givetvis är det så att en grundlig profil ger mer resultat och fler intressenter. Lägg till bilder på dig själv eller saker du uppskattar i din vardag och berätta på ett lite mer personligt sätt om vad du tycker om. Därefter skapar du en sökprofil som betyder att du fyller i det du prioriterar hos en partner.

Det är den som tar fram matcher till dig när du börjar använda dig av sidan och det kan du så fort du konfirmerat din epost adress. Väljer du sedan eller direkt att ta del av hela webbsidans funktioner genom en prenumeration kan du välja mellan ett antal olika månader.

Vill du testa en månad och få en bild av om detta är något för dig går det också bra. Billigare blir det dock med längre prenumerationer, och du kan välja mellan 3 månader, 6 månader eller ett år förutom det förstnämnda.

Prenumeration

Skillnaden då på ett betalt medlemskap är som sagt fler funktioner. Dessa går att se i detalj på hemsidan men är faktiskt inte så många men ganska grundläggande och bra att ha om man önskar att förkovra sig i ett seriöst sökande. När du har ett medlemskap som prenumerant heter det att du har ett fullständigt medlemskap och du kan från och med då skicka personliga meddelanden, skicka hur många intresse meddelanden du känner för och se vem som kollat in din profil.

Du kan också se andra medlemmars sökprofil för att se vad de föredrar så att du kan se om era intressen krockar eller om ni delar något oväntat intresse innan ni ens pratat. En medlem som å andra sidan inte betalar kan inte skicka meddelanden utan bara besvara dem som kommer ifrån en betalande medlem. Är det något som passar dig personligen är bara att se efter i början, och sedan eventuellt gå vidare som prenumerant.

Internetdejting är idag det vanligaste sättet att träffa sin nya partner på. Därför kan det vara värt att testa, och möjligtvis ta del av ett community där du planerar en aktivitet som andra medlemmar kan delta i så att ni har en trevlig upplevelse. Funktioner som att skicka julkort eller kort till alla hjärtans dag finns och gör det trevligare bland medlemmarna.

Things2Share

När du har någonting att dela med dig av till de andra medlemmarna kan du enkelt göra det med Things2Share. Detta är en ny funktion som gör ett medlemskap ett snäpp roligare i och med att det ökar interaktiviteten mellan medlemmarna oavsett grad. Har du ett tips eller råd om något, eller har läst någonting intressant eller träffat en medlem på det mysigaste caféet i stan kanske du vill skriva det så att andra kan ta del av det. Dela eller reagera på andras meddelanden. Denna funktion är givetvis ännu en chans att komma i kontakt med en singel som vurmar om samma saker som du eller att du upptäcker att ni har en intressant diskussion tillsammans.