Dejtingsajter 2019

FAVORIT! Match är den populäraste dejtingsidan i May.


9,9/10

VECKANS FAVORIT! eDarling är denna veckas favorit bland våra användare.


9,8/10

NYHET! 50plusmatch är användarnas favorit idag.


9,8/10

Alla datingsidor:
120.000+
Medlemmar
28 år
Minimiålder
Gratis
Registrering
9,7
Rating
110.000+
Medlemmar
18 år
Minimiålder
Gratis
Registrering
9,4
Rating

Dejtingsajter som leder en till kärleken

Det är nya tider där teknologin blir en allt större del av våra liv och där man numera talar med omvärlden genom mobilen, datorn eller plattan. Detta har sina för- och nackdelar, men lyckligtvis nog har det blivit enklare än någonsin att finna den stora kärleken genom att enbart ge sig ut på dejtingsajter och söka efter dem med liknande intressen. Dejtingprofilerna blir allt fler och dejtingapplikationer finns numera överallt för att hjälpa en att finna äkta kärlek. Detta må göra det enklare att finna personer, men hur ska man gå tillväga när man träffar personen i det verkliga livet?

Dejtingsajter är inte detsamma som verkligheten

Att kommunicera över telefonen som en form av dejting och att träffa varandra i fysisk form kan knappt jämföras med varandra, och när man äntligen står där ansikte-mot-ansikte finns det plötsligt många fler regler som man bör följa för att inte hamna vilse på vägen. Nedan ska vi tala lite lätt om några ”Do’s and don’t’s” av att dejta och hur man ska bete sig så respektfullt som möjligt mot sin potentiella partner.

1. Ett tack kan vara på sin plats

Att uppföra sig på ett trevligt vis kommer alltid att vara grundregeln till att lyckas. Om ens dejt öppnar dörren till en, drar ut stolen eller helt enkelt utför någon annan trevlig gest bör man alltid tacka och vara på sitt bästa humör. Man förlorar så lite av att vara trevlig, men vinner så mycket.

2. Lägg mobilen åt sidan

Det finns inget värre än en person som tar upp sin mobil under dejten. Oavsett om man sitter och spelar spel eller skickar iväg ett meddelande till en vän kan det lätt verka som om man inte bryr sig om det andra personen överhuvudtaget. ”Är jag verkligen så tråkig att han eller hon måste ta hjälp av telefonen?”
Ni är där för att lära känna varandra. Visa att du bryr dig och erbjud den uppmärksamheten som den andra personen förtjänar.

3. Bär de rätta kläderna

Självfallet talar vi inte om att klä upp sig som om man ska träffa kungen, men att visa att man bryr sig om sitt utseende kan verkligen göra en stor skillnad. Att dyka upp i sin pyjamas eller ett liknande klädesplagg som inte alls passar för tillfället kan få den andra personen att känna som om man inte bryr sig överhuvudtaget.

4. Haka inte upp dig

Det är visserligen bra att vara positivt inriktad på just en person, men om denne inte svarar på några av ens sms eller samtal kan det vara dags att hitta någon annan. Om allting som man skickar ignoreras kan detta vara ett subtilt sätt att berätta att de inte är intresserade. Håll alltså inte kvar vid en kärlek som enbart är ensidig.

5. Var öppna och ärliga mot varandra

Att försöka spela någon typ av spel där man agerar svårfångad eller helt enkelt undviker den andres meddelande för att få personen att jaga efter en är inte en bra idé vid nätdejting. Med tanke på hur snabbt man kan finna nya personer på dejtingsidor och dylikt finns det en stor risk att personen redan har hittat någon ny om man har försökt ingå i något sorts spel. Var istället ärlig, rättfram och se om ni passar ihop tillsammans. Det finns ingen som vinner någonting på att vara oärliga.

6. Ljug inte på bilderna

På tal om oärlighet är det dessutom en dålig idé att ljuga om sina profilbilder. Att använda sig av en bild som togs för flera år sedan eller när man vägde 20 kilo mindre kommer inte att båda gott. Jovars, kanske leder det till att man får fler dejter, men när personen väl ser en i verkligen livet faller fasaden snabbt. Detta kan definitivt leda till ett obekvämt farväl som man säkerligen inte vill uppleva.

7. Ta hjälp av andra

Det är lätt att känna sig lite nere om man inte mottar några meddelanden från andra och om inkorgen alltid gapar tomt. Det här är dock ett fantastiskt tillfälle att ta en tur över till lite mer populära profiler och se hur de har lagt upp sin profil. Finns det någonting rätt som de gör som du hade kunnat ta efter för att uppdatera din profil på rätt sätt? Finns det vissa typer av bilder eller beskrivningar som hade gjort det lättare att finna potentiella partners?

8. Se till så att för mycket av ens förflutna inte kommer fram

Självfallet är det roligt att berätta om tidigare minnen och händelser, men man bör hålla det deprimerande bagaget borta. När man ännu inte känner varandra så väl kan det enkelt bli obekvämt om ens dejt börjar rabbla upp alla de tidigare misslyckade relationerna och om alla de gånger då man fick sitt hjärta krossat. Det är helt enkelt en bättre idé att spara det negativa i ens förflutna till en senare dejt när man känner varandra bättre. Annars kan man uppfattas som en väldigt negativ och otrevlig person.

9. Gör upp planer innan dejten

När det kommer till just planerna kan man verkligen säga att lagom är bäst. Det är definitivt en bra idé att bestämma innan vad man ska göra. Kanske vill man ta sig till en restaurang och därefter se en film, eller så möts man på ett museum, kanske till och med en festival. När allt kommer till kritan är det bra att veta vad man ska göra redan innan dejten börjar så att man inte står där förvirrad och ovetande när ens dejt är framför en. Samtidigt ska man dock inte försöka planera in för mycket eller hålla alltför hårt på den plan som man har. Om någonting förändras eller att den andra personen plötsligt vill göra någonting annat kan det vara en bra idé att släppa sin planering och endast ”go with the flow”.

10. Se till så att ni träffas relativt snart

Det blir lätt ett mönster att man sitter och talar över telefonen alltför länge. När man nyligen har träffat någon ny kan det kännas bekvämt att enbart ha kontakt med dem via sms, men det är alltid bättre att träffas så fort som möjligt. Att tala med någon i verkliga livet är väldigt annorlunda från att prata med någon online, så om man inte vill slösa dyrbar tid på någon som inte var värd ens kärlek är det bättre att träffas så snart som möjligt och ta reda på om man faktiskt hör ihop. Vem vet, kanske är det den nästa stora kärleken som väntar runt hörnet.